Square 1
Square 2
Square 3
Square 4
Hill House

Hill House, Brigsteer: A barn conversion and alterations to a 16th Century cottage. The brief was to convert the attached barn into habitable accommodation, with a Lounge on the ground floor and En-suite Bedroom above. The concept was to re-orientate the property, in order to take full advantage of its prominent position on a rocky outcrop overlooking the Lythe Valley, with a glazed gable-end and new balcony. The project was Commended by CIAT in the 2016 Alan King Award.

Raw Cottage
Rawe Cottage, Kentmere: An extension and internal alterations to a 400 year old farmhouse. The brief was to increase the size of the existing Kitchen and improve the connection to the garden. Traditional materials were used, which were sympathetic to the existing property and its setting, including a rolled lead roof and timber framed windows. Internally the floor levels were changed and finished with a traditional slate. The project was voted Best Cumbrian Residential Extension in the 2018 Build Awards.
Colesberg Court
Colesberg Court, Arnside: A renovation of a dated bungalow, including a roof extension, balcony and internal alterations. The brief was to modernise the property and also change the internal layout to take advantage of the magnificent views. Contemporary materials were chosen to update the external fabric of the building, whilst being respectful to the context. Large areas of glazing create a sense of light and space internally, and provide spectacular views over the Kent Estuary towards the Lakeland Fells beyond.
Ambleside 1
Overbeck Cottage, Ambleside: An extension and renovation of a derelict Lakeland cottage. The brief was to extend and refurbish the existing property in order to provide accommodation suitable for the 21st Century. The concept was to invert the existing layout, in order to take advantage of the spectacular views. The design of the extension respects the traditional style of the cottage, with stone walls and slate roof, whilst the new windows provide a more contemporary feel. The project was awarded the Leslie Johnson Trophy by Ambleside Civic Trust.
Whittington 1
Cross Cottage, Whittington: A Grade II Listed barn conversion. The brief was to convert this former byre into an Artist's Studio and Guest accommodation. The concept was to undertake the conversion with the minimum impact on the existing fabric and external appearance. The existing roof trusses were retained and 'conservation' rooflights were used to enable light to penetrate the interior, creating a sense of space.
Website Design By Tim Chetham © 2019